Bildegalleri medisinplanter
Medisin-, krydder- og matplanter fotografert av Rolv Hjelmstad

Startside > Bilder > Medisinplanter > Korsikamynte  

Korsikamynte
Mentha requienii

Korsikamynte er en bitteliten, skygge- og fuktighetselskende mynte med krypende og mattedannende vekst. Planten har lilla blomster og små grønne smalt ovale blad som blir inntil 7 mm lange. Arten hører opprinnelig hjemme på øyene Korsika og Sardinia, men finnes nå også andre steder i Italia og har naturalisert seg i Portugal, Frankrike og England. Planten er lite hardfør og har lett for å fryse bort når den dyrkes utendørs i Norge.

Bladene av denne lille mynten kan anvendes både kulinarisk og medisinsk. I tradisjonelt urtemedisin har de blitt brukt som et antiseptisk, fordøyelsesfremmende og febersenkende middel. Den eteriske oljen som destilleres fra bladene er vist å ha antiseptiske egenskaper, men regnes som giftig i store doser. Insekter, mus og rotter liker ikke lukten av korsikamynte, og urten har derfor blitt brukt til å strø på gulvet for å skremme bort slike uønskede dyr.

Korsikamynte har en sterk peppermynteduft og brukes til å smaksette likører, men bladene kan også brukes til urtete. Som krydderurt bør korsikamynte helst anvendes frisk, og da den er så liten fungerer den best som strø på salater og bakverk.


Foto ©:  Rolv Hjelmstad

OBS!  Bildene i må ikke kopieres, lastes ned, eller publiseres andre steder uten skriftlig tillatelse fra fotografen.
ATTENTION!  Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written permission of the photographer.
Bildeoversikt medisinplanter