OLIVENOLJE
Olea europaea
Ingrediens i

produkter

Olivenolje utvinnes fra fruktene på oliventreet (Olea europaea). Det er en av de eldste oljene som er brukt til hud- og skjønnhetspleie. Oljen har nærende, mykgjørende, beskyttende og betennelseshemmende egenskaper. Olivenolje er en tradisjonell olje for bruk i hud- og hårpleie. Den er verdt å prøve ved hudirritasjoner, f.eks. etter insektstikk og etter hudkontakt med brennesler. Passer også til overflatiske solskader, ulike typer eksem, psoriasis, kløe og sprukken hud. Kosmetisk bruk av olivenolje passer tørr og følsom hud, samt ved ulike typer av hår-og hårbunnsproblem (tørt, slitt og overbehandlet hår, samt irritert og følsom hud i hodebunnen).

Olivenolje inneholder vitamin E, som har en legende og beskyttende effekt på huden, og beskytter dessuten mot ultrafiolette stråler. Vitamin E er også en viktig antioksidant. Olivenolje er litt mer tregtflytende og kjennes tyngre ut i konsistensen enn andre flytende oljer. Det er en fet olje som bruker lang tid på å gå helt inn i huden. På grunn av sin relativt kraftige lukt kan olivenolje være vanskelig å bruke i hudpleie, særlig ved massasje. Det finnes imidlertid bra olivenoljer på markedet med ganske mild duft. Plages man av lukten, kan man jo blande olivenoljen med andre, mer diskret duftende vegetabilske oljer. Et fåtall mennesker kan dessuten få hudreaksjoner av olivenolje. 

Olivenolje passer svært godt til å trekke ut virkestoffene fra visse urter. Særlig gjelder dette uttrekk av blomstene av prikkperikum / johannesurt (Hypericum perforatum) og solblom (Arnica montana).

 


Olivenolje brukes i følgende Purity Herbs produkter:
1132 Rensemjølk, 1312 Fotmjølk, 1403 Muskelmjølk.

 

Tilbake til ingrediensoversikten

©  Urtekilden, Fagerhaug, 7340 Oppdal.   Tlf. 72 42 46 72.