APPELSIN
Citrus sinensis
Ingrediens i

produkter

Appelsinolje er en av de mest solgte eteriske oljene. Duften fremstår som frisk, varm og søt (som en nyskrellet appelsin), og sies å være verdens mest elskede. Oljen fremstilles ved pressing av fruktskall og fruktvegg. Disse delene av appelsinen inneholder 0,3 – 2% eterisk olje. Appelsinolje er tyntflytende og svært lett, og har en farge som varierer fra lyst til mørkt oransje. Produksjon av olje foregår i mange land i Europa, Asia, Afrika og Amerika.

Appelsinolje brukes for å parfymere vaskemidler, kremer og kosmetikk slik at de får en duft av sitrus. Når duften av appelsin sprer seg i et rom, løfter den sinnsstemningen ved stress, uro, depresjoner og spenning, og man blir glad av duften. I Asia og Midtøsten har appelsin fra gammelt av blitt ansett for å være et bra middel mot melankoli.

Brukt i hudprodukter virker appelsinolje antiseptisk og hemmer veksten av både på bakterier og sopp. Den øker blodsirkulasjonen, noe som har en opplivende effekt. Oljen passer best for normal og fet hud, og sies å være stimulerende for hårbunnen. Brukt i massasje kan oljen være både oppfriskende og avslappende. Den stimulerer blod- og lymfesirkulasjonen, noe som kan være til hjelp ved væskeansamlinger i kroppen, for eksempel ødemer og cellulitter. Appelsinolje er også generelt god for fordøyelsen. Plages man med forstoppelse, tarmgass, kolikk, magekatarr, kvalme eller reisesyke kan man bruke oljen i en massasjeolje, der man masserer mageregionen med sirkelformede bevegelser.

 

Eterisk olje av appelsin brukes i følgende Purity Herbs produkter:
1413 Kjærlighetsolje, 1701 Secret of Love.

Monografi om appelsin

Tilbake til ingrediensoversikten

©  Urtekilden, Fagerhaug, 7340 Oppdal.   Tlf. 72 42 46 72.