Kurs, foredrag og turer

2010

Startside > Kurs og foredrag > Foredrag, kurs og turer i 2010

Rolv Hjelmstad ved Urtekilden underviser i urtemedisin ved ulike skoler i Norge. Urtekilden arrangerer også egne kurs og turer med hovedfokus på medisinplanter i naturen. På denne siden legges det ut informasjon om kurs og undervisning i 2010 hvor Urtekilden stiller med foreleser / kursleder. Oversikten blir oppdatert etter hvert som nye arrangementer blir fastsatt.

OVERSIKT OVER KURS, UNDERVISNING OG FOREDRAG I 2010:

23. -24. januar: Rolv Hjelmstad underviser for studenter ved Urteskolen. Sted: Unity senteret i Oslo (undervisning kun for skolens elever).

19. - 21. februar: Rolv Hjelmstad underviser i urtemedisin for studenter ved Norsk høyskole for helhetsterapi. Sted: Lyceum i Oslo (undervisning kun for skolens elever).

9. - 11. april: Innendørs urtekurs på Røros. Grunnkurs i bruk av urter som medisin. Sted: Fjellheimen Helse og Ferietun, Johan Falkbergets vei 25, 7374 Røros.  Kurset passer for alle som er interessert i naturmedisin, og det trengs ingen forkunnskaper. (se også oppfølgingskurset i september). Se beskrivelse av kursene her.

15. april: Foredrag / minikurs i Namsos: Muligheter og begrensninger knyttet til å samle og bruke viltvoksende norske planter som medisin. Tid: 18.00 - 21.00+++. Sted: Midtre Namdal Veksts lokaler på Spillum ved Namsos. Les om foredragets innhold her.

22. - 23. april: Kurs i bruk av viltvoksende planter til mat og medisin. Lærere er Inger-Lise Østmo (ville urter til matlaging) og Rolv Hjelmstad (urter og helse). Sted: Sogn Jord- og Hagebruksskole i Aurland i Sogn. Påmelding til skolen. Se program for kurset her.

12. - 13. juni: Utendørsundervisning for studenter ved Urteskolen. Sted: Botanisk hage på Tøyen og Hovedøya i Oslo (undervisningen er kun for skolens elever).

24. juni: Villblomstvandring på Småbruket på Lønset i Oppdal. Rolv Hjelmstad er guide på denne botaniske vandringen.

25. - 27. juni: Utendørs urtekurs på Gjøra i Sunndal. Lær å bruke viltvoksende planter som mat og medisin. Introduksjon fredag kveld (innendørs), og turer i naturen lørdag og søndag (både i lavlandet og på fjellet). Du finner nærmere beskrivelse av kurset her. (Dette kurset ble avlyst på grunn av for få påmeldte!)

2. - 4. juli: Utendørs urtekurs i Røros. Lær å bruke viltvoksende planter som mat og medisin. Introduksjon fredag kveld (innendørs), og turer i naturen lørdag og søndag. Du finner nærmere beskrivelse av utendørskurset her. Dette kurset er en del av en kursserie om urtemedisin som holdes i Røros i 2010. Se program for alle kursene her.

30. juli - 1. august: Rolv Hjelmstad holder foredrag om "Urtemedisin og energilinjer i naturen" på felles norsk-svensk treff for "kvistgjengere" på Rolfsøy i Østfold. Opplysninger om dette arrangementet kommer etter hvert på hjemmesiden til Norsk Kvistgjengerforening.

19. august: Rolv Hjelmstad underviser i urtemedisin for betjening i helsekostbutikker i Oslo-området. Sted: Botanisk hage på Tøyen. Arrangør: Midelfart-Sonesson. Arrangementet er kun for inviterte deltagere.

1. september: Rolv Hjelmstad holder foredrag om "Nytteplanter i Oppdalsnaturen" for Oppdal Pensjonistforening. Oppdalshallen kl. 11.00.

3. - 5. september: Innendørs urtekurs på Furnes i Hedmark. Grunnkurs i bruk av urter som medisin, både til mennesker og dyr. Kurset passer for alle som er interessert i naturmedisin, og det trengs ingen forkunnskaper. (se også oppfølgingskurset seinere på høsten). Les om kursenes innhold her. Arrangør: Nordisk hestemassasjeskole.

24. - 26. september: Videregående kurs i urtemedisin på Røros. Sted: Fjellheimen Helse og Ferietun, Johan Falkbergets vei 25, 7374 Røros. På dette kurset gjennomgår vi urtemedisinsk behandling av ulike sykdommer og plager. Kurset er en videreføring av kurset på Røros i april, men kan også uten problemer tas separat. Se beskrivelse av kursene her.

6. - 7. november: Videregående kurs i urtemedisin på Furnes i Hedmark. På dette kurset gjennomgås urtemedisinsk behandling av ulike sykdommer og plager. Dette kurset er en videreføring av kurset på Furnes 3.-5. september, men det kan også uten problemer tas separat. Les om kursets innhold her. Arrangør: Nordisk hestemassasjeskole.

23. - 24. november: Urter som medisin. Urtekurs med Rolv Hjelmstad. Kurset vil ha fokus på urter som dyrkes og urter som finnes i naturen som kan anvendes som medisin. Du kan velge å delta begge dager eller kun en av dagene. Sted: Vea ved Moelv i Hedmark.


For mer informasjon om kursene og foredragene, ta kontakt med:

Rolv Hjelmstad, Urtekilden, Fagerhaug, 7340 Oppdal

Tel. 72 42 46 72,  e-post: urtekilden@oppdal.com