Foredrag, kurs og turer i 2009

Oversikt over arrangementer hvor Urtekilden er involvert.

Startside > Kurs og foredrag > Foredrag, kurs og turer i 2009

Rolv Hjelmstad ved Urtekilden underviser i urtemedisin ved ulike skoler i Norge. Urtekilden arrangerer også egne kurs og turer med hovedfokus på medisinplanter i naturen. På denne siden legges det ut informasjon om kurs og undervisning i 2009 hvor Urtekilden stiller med foreleser / kursleder. Oversikten blir oppdatert etter hvert som nye arrangementer blir fastsatt.

FOREDRAG, KURS OG UNDERVISNING:

20. - 22. mars: Rolv Hjelmstad underviser i urtemedisin for studenter ved Norsk høyskole for helhetsmedisin. Sted: Lyceum i Oslo. (Undervisningen er kun for skolens elever).

24. mars: "Viltvoksende medisinplanter i Oppdal". Foredrag på årsmøte i Oppdal helselag, Fagerhaug i Oppdal.

21. april: "Viltvoksende medisinplanter i Oppdal". Foredrag på møte i LHL Oppdal.

25. - 26. april: Rolv Hjelmstad holder to foredrag på "urtedagene" på Sogn Jord- og Hagebruksskule i Aurland i Sogn. Arrangør: Faggruppe Urter i Oikos. Foredragene har titlene: "Medisinplanter i norsk natur" og "Anvendelse av urter som medisin".

8. - 10. mai: Grunnkurs i urtemedisin på Furnes i Hedmark. Arrangør: Nordisk hestemassasjeskole. For mer info, se: http://www.nhms.no/

20. - 21. juni: Feltundervisning for elever ved Urteskolen i Oslo. Sted: Hovedøya i Oslofjorden og Botanisk hage på Tøyen. (Undervisningen er kun for skolens elever).

26. - 28. juni: Viltvoksende planter som medisin og mat. Utendørs urtekurs i Sunndal. Kurset holdes i samarbeid med Sunndal Nasjonalparksenter på Gjøra. Innendørs introduksjon fredag kveld, og turer i naturen på lørdag og søndag (både i lavlandet og på fjellet). Les mer om kurset.

3. - 5.juli: Viltvoksende nytteplanter i Røros. Utendørs urtekurs i samarbeid med Fjellheimen Helse og Ferietun. Innendørs introduksjon fredag kveld, og vandringer i Rørosnaturen lørdag og søndag. Les mer om kurset.

27. august: Nytteplanter i Sunndal. Foredrag av Rolv Hjelmstad som handler om mulighetene for å bruke viltvoksende planter som mat og medisin. Sted og tid: Sunndal nasjonalparksenter på Gjøra, torsdag 27/8 kl. 19.00. Entré kr. 80,-.

18. - 20. september: Videregående kurs i urtemedisin på Furnes i Hedmark. Arrangør: Nordisk hestemassasjeskole. For mer info, se: http://www.nhms.no/

1. oktober: Bruk av viltvoksende urter som medisin. Foredrag i Alternativt Forum i Ålesund. Sted: Arbeideren, Lorkenesgata 2. Tid: k.. 19.00.

17. november: Apotek i midtnorsk natur. Muligheter og begrensninger for utnyttelse av viltvoksende planter som medisin. Foredrag i Trondheim Sopp- og Nyttevekstforening. Suhmhuset, Vitenskapsmuseet i Trondheim.

23. november: Helsebringende planter i Oppdalsnaturen. Foredrag i Oppdal Rotary.


For mer informasjon om kursene, kontakt:

Rolv Hjelmstad, Urtekilden, Fagerhaug, 7340 Oppdal

Tel. 72 42 46 72,  e-post: post@rolv.no