Foredrag, kurs og turer i 2008

Oversikter over arrangementer hvor Urtekilden er involvert.

Startside > Kurs og foredrag > Foredrag, kurs og turer i 2008

Rolv Hjelmstad ved Urtekilden underviser i urtemedisin ved ulike skoler i Norge. Urtekilden arrangerer også egne kurs og turer med hovedfokus på medisinplanter i naturen. Christina Hjelmstad holder kurs i Reiki I, II og III, i tillegg til at hun underviser i irisdiagnostikk. På denne siden legges det ut informasjon om kurs og undervisning i 2008 hvor Urtekilden stiller med foreleser / kursleder. Oversikten blir oppdatert etter hvert som nye arrangementer blir fastsatt.

FOREDRAG, KURS OG UNDERVISNING:

18. - 20. januar: Rolv Hjelmstad underviser i urtemedisin for elever ved Norsk høyskole for helhetsterapi i Oslo. Kurshelgen er bare for skolens elever.

2. - 3. februar: Christina Hjelmstad holder kurs i Reiki 1. Sted Urtekilden Naturterapi, Fagerhaug, Oppdal. Les om reiki 1 her.

28. - 30. mars: Naturmedisinsk behandling av fordøyelsesplager. Rolv Hjelmstad underviser om urtemedisinsk behandling av fordøyelsesplager på en kurshelg arrangert av Victus akademiet på Oppdal. Mer informasjon om kurshelgen kommer på hjemmesiden til Victus akademiet. (Kurset er utsatt til seinere på grunn av for få påmeldte).

5. - 6. april: Kurs i grunnleggende urtemedisin. Dette er første del av en serie kurs om urtemedisin som avholdes på Oppdal i vårsemesteret 2008. Kursinnhold: Les her. Kurset arrangeres av Victus akademiet. (Kurset er utsatt til seinere på grunn av for få påmeldte).

26. - 27. april: Urtemedisin ved ulike sykdommer. Dette er andre del av en serie kurs om urtemedisin som avholdes på Oppdal i vårsemesteret 2008. Kursinnhold: Les her. Kurset arrangeres av Victus akademiet. (Kurset er utsatt til seinere).

8. juni: Rolv Hjelmstad foreleser om dyrking av rhododendron for medlemmer i hagelagene på Nordmøre. Lukket arrangement med påmelding. Sted Svinviks arboret i Todalen.

12. - 13 juli:   Bli kjent med nytteplanter i naturen. Utendørs kurs der vi vandrer i naturen på Oppdal (både i eng, skog, myr og på fjellet) og lærer å kjenne viltvoksende planter som kan brukes til medisin, mat og praktiske formål. Kurset starter med en kort introduksjon om urtemedisin på lørdag formiddag før vi drar ut på tur til lokaliteter som er rike på medisin- og matplanter. Lørdag kveld blir det mulighet til å besøke Urtekilden på Fagerhaug for å se hvordan vi arbeider med urter, bli kjent med de urteproduktene vi selger, og kikke i vårt rikholdige bibliotek med urtebøker.

Tidspunkter for kurset er lørdag 10-17 og søndag 9-16.

Deltageravgift: kr. 900,- per person. I kursavgiften inngår kompendiet "Urtemedisin - en sammenstilling av nyttige opplysninger" og et hefte om "Medisin fra planter i nærmiljøet".

Opplysninger om oppmøtested, transport og muligheter for overnatting gis ved påmelding, som skjer ved å sende en e-post til: post@rolv.no, eller ved å ringe 72 42 46 72. Kurset er avholdt med 10 deltagere.

23. - 24. august: Rolv Hjelmstad underviser for elever ved Urteskolen. Kurshelgen er lagt til Oslo og er bare for skolens elever.

30. - 31. august: Kurs i urtemedisin i urtehagen på Domkirkeodden på Hamar. Kurset starter lørdag kl. 10.00 og varer til søndag ettermiddag. Pris kr. 750,- per deltager. For mer info og påmelding, kontakt Aud Jovall, tel. 996 49 799, e-post: aud.jovall@domkirkeodden.no . Kurset er avholdt med 20 deltagere.

19. - 21. september: Kurs i urtemedisin på Nordisk Hestemassasjeskole. Kurssted: Dæli Gård, Furnes i Hedmark. Kontakt skolen for mer informasjon, http://www.nordiskhms.no/line.htm

25. september: Nytteplanter i fjellet. Foredrag på årsmøtet i Straumsnes hagelag i Tingvoll kommune.


For mer informasjon om kursene, kontakt:

Rolv Hjelmstad, Urtekilden, Fagerhaug, 7340 Oppdal

Tel. 72 42 46 72,  e-post: post@rolv.no