Kurs i urtemedisin

Startside > Kurs og foredrag > Kurs

 

 Kurs kan, avhengig av ønske fra arrangøren, ha en varighet av 1, 2 eller 2½ dager. Her er en kort beskrivelse av kursenes innhold (kursene med lengst varighet går selvsagt mest i dybden på de ulike temaene):

Bruk av urter er en form for medisinsk behandling som i de seinere årene har fått en ny renessanse, også i vestlige land. Dette skyldes at det for noen sykdommer ikke finnes god nok behandling innen skolemedisinen og at mange mennesker opplever til dels alvorlige bivirkninger ved bruk av syntetisk medisin. For mange plager kan egenbehandling med urter være et effektivt og trygt alternativ til skolemedisinen. Å bruke medisinske urter på en sikker måte krever imidlertid kunnskap. På kurset gis det en generell innføring i urtemedisin og en oversikt over hvilke urter man trygt kan bruke mot ulike helseproblemer.

Kurset omhandler bl.a. følgende temaer:

  • Gode grunner for å bruke urter som medisin.
  • Ulike måter å anvende urter på (uttrekk, avkok, piller, kapsler, omslag, tinkturer, salver, oljer osv.).
  • Litt om dosering, bivirkninger og eventuelle farer ved å kombinere urter og andre medisiner.
  • Dyrking, høsting, tørking og oppbevaring av urter.
  • En kortfattet oversikt over plantenes medisinsk aktive virkestoffer (alkaloider, glykosider, bitterstoffer, garvestoffer, eteriske oljer osv.).
  • Urter og urteprodukter for ulike organsystemer og sykdommer/plager knyttet til disse (dette er hovedtemaet på kurset).
  • Hvilke medisinplanter kan vi dyrke selv eller samle i naturen, og hvilke urter og urteprodukter finner vi i hyllene i helsekostbutikkene?
  • Lag ditt eget urteapotek. Litt om hva bør du ha av urteprodukter i huset for å kunne ta hånd om hverdagsplagene.

Betingelser

Kursholder skal ha et honorar på kr. 600,- per time, uavhengig av antall deltagere på kursene. I tillegg kommer dekning av reiseutgifter og eventuelle utgifter til overnatting. Som kursmateriell brukes boka Medisinplanter i Norge, som på kurset kan kjøpes for kr. 400,-. Kursholder medbringer alt teknisk utstyr som trengs til kurset.


 © Urtekilden, Fagerhaugvegen 55, 7340 Oppdal.   Tel. 72 42 46 72 / 412 79 243,  E-post: urtekilden@oppdal.com