Urtekildens Butikk
Generell informasjon om urtene

Startsiden > Urtekildens Butikk > Generell info om urtene

 

Urter som selges fra Urtekildens Butikk er enten samlet på en etisk forsvarlig måte i naturen (hovedsakelig i Midt-Norge), dyrket økologisk eller importert fra seriøse leverandører i utlandet. Urtene er i følge Urtelisten fra Statens legemiddelverk klassifisert som ikke legemiddel (handelsvare) og kan således omsettes fritt. Hos Urtekilden vil du kunne finne urter som ofte er vanskelige å skaffe fra andre norske leverandører.

Når vi høster urter for medisinsk bruk, skjer det i harmoni med årstiden og plantenes vekstsyklus. Du vil ikke finne sjeldne eller truede plantearter i vårt utvalg av enkelturter eller i urteblandingene. Plantene som samles i Norge høstes for hånd slik at bare friske eksemplarer av vekstene blir med og vi samler de rette delene av hver plante på det mest optimale tidspunktet. Dette gjøres for å få urter med høyest mulig medisinsk kvalitet. Videre tørkes urtene raskt i en urtetørker, men ved så lav temperatur at de flyktige stoffene i urtene ikke forsvinner. Den friske fargen og rike duften og smaken av urtene som vi samler i naturen forteller at dette er varer av høy kvalitet. Urtene pakkes av kjærlige hender med gode tanker til de som skal bruke dem. Jeg tror du vil bli begeistret over "energien" til de enkelte urtene og urteblandingene. Hele prosessen fra innsamling i naturen til urtene blir veid opp og sendt til kunden er svært arbeids- og tidkrevende. Derfor vil urtene fra Urtekilden ofte være noe dyrere enn de du får kjøpt i helsekostbutikker eller på apotek (som vanligvis stammer fra leverandører i lavkostland).

Urtekilden har til nå ikke laget egne kremer, salver eller andre spesialprodukter for utvortes bruk. Dette skyldes at det vanskelig lar seg gjøre å lage renere og mer effektive varer enn de som produseres av Purity Herbs i Akureyri på Island. Disse meget gode og effektive produktene er laget etter samme filosofi som det Urtekilden står for og har også "nordiske energier". Purity Herbs produktene importeres til Norge og selges av firmaet Ve og vel, som også kan levere andre Purity Herbs produkter enn de Urtekilden selger.

 
Gå til oversikt over:
Tørkede urter, tinkturer og urteteer (samlet oversikt)
Tørkede urter
Urtekildens teer
Urtekildens tinkturer
Produkter fra Purity Herbs
Produkter fra Natur-Drogeriet

Urtekilden,  Fagerhaugvegen 55,  7340 Oppdal
Tel. 72 42 46 72,  E-post: urtekilden@oppdal.com

Tilbake til Urtekildens Butikk