Urtekildens Butikk
Bok om rosenrot
 

Startsiden > Urtekildens Butikk > Bok om rosenrot     

 
ROSENROT

- roten til økt utholdenhet

Skrevet av Rolv Hjelmstad

Utgitt i 2005

ISBN 8279790373

Boken er dessverre utsolgt fra forlaget og kan ikke lenger skaffes.

Fra bokens bakside:

Rosenrot har blitt et av Norges mest populære kosttilskudd. Urten øker kroppens generelle tilpasningsevne og dermed dens motstandskraft.

Som en såkalt adaptogen plante hjelper rosenrot til med å rette opp funksjoner i kroppen som er kommet ut av balanse, og bedrer i tillegg vår evne til å takle stress. Rosenrot har en beskyttende virkning på hjerte og blodårer, og har dessuten en vektreduserende effekt. Planten har også ry på seg for å gi et bedre seksualliv, og har ingen av de bivirkningene andre afrodisiaka kan ha. Med sine mange gode egenskaper, er det ikke rart at rosenrot er blitt en populær urt.

Det er gjort mye forskning på rosenrot, spesielt er dens adaptogene egenskaper godt dokumentert. Rosenrot regnes som en av de fremste adaptogene plantene – ja, den rangeres til og med foran ginseng.

Denne boken gir deg en innføring i plantens mange bruksområder, dens virkestoffer, botanikk og historie. Rosenrot er en vanlig plante i store deler av Norge, og på grunn av den økte etterspørselen etter roten både nasjonalt og internasjonalt, er det nå mange som dyrker rosenrot her i landet.

Tilbake til Urtekildens Butikk