Bildegalleri medisinplanter
Medisin-, krydder- og matplanter fotografert av Rolv Hjelmstad

Startside > Bilder > Medisinplanter > Bekkekarse  

Bekkekarse
Cardamine amara

Bekkekarse ligner mye på engkarse (Cardamine pratensis) både i utseende og smak, og begge artene kan brukes på samme måte i matlagingen, f.eks. i salater, som grønnsak, til stuing, supper, dressinger og pesto. Bekkekarse smaker imidlertid skarpere og mer bittert enn engkarse, og må derfor brukes mer forsiktig som innslag i salater. Friske blad kan hakkes og drysses på en brødskive med en smørbar ost, eller brukes for å krydre en hvit saus. Blomstene kan brukes som garnityr. Unge skudd med blad høstes før planten kommer i blomst, og da planten ofte vokser i vann bør skuddene vaskes grundig før bruk. Friske blad kan fryses, men hvis de tørkes vil de tape mye smak. Det er ingen tradisjon for å bruke bekkekarse som medisinplante, men den kan sikkert anvendes på samme måte som engkarse.

 

Bildeoversikt medisinplanter


Foto ©:  Rolv Hjelmstad

OBS!  Bildene må ikke kopieres, lastes ned, eller publiseres andre steder uten skriftlig tillatelse fra fotografen.
ATTENTION!  Images may not be copied, downloaded, or used in any way without a written permission of the photographer.